Blogi liiketoiminnasta ja yrittäjyydestäBlogi liiketoiminnasta ja yrittäjyydestä


minusta

Blogi liiketoiminnasta ja yrittäjyydestä

Oletko kiinnostunut yrityksen perustamisesta tai liiketoiminnasta ylipäätänsä? Olet löytänyt oikeaan paikkaan, sillä tässä blogissa kirjoitamme ja keskustelemme liiketoimintaan liittyvistä asioista. Liiketoiminta on lyhyesti kuvattuna ansiotarkoituksessa suoritettavaa taloudellista toimintaa. Liiketoiminnan tarkoitus on luoda joko pääomaa tai voittoa tai vain toimintansa ylläpitäminen. Voittoa tavoittelematonta liiketoimintaa on taas julkishallinnon alaiset laitokset sekä jotkut yleishyödylliset laitokset. Miten siis aloittaa yritystoiminta ja mitä olisi hyvä tietää, ennen yrityksen perustamista. Ensin täytyy tietenkin olla tuote tai palvelu, jota haluaa myydä ja tilat ja toimintaan tarvittavat laitteet ja osaaminen. Liiketoimintasuunnitelman laatiminen, jossa kuvataan perustettavan yrityksen harjoittamaa liiketoimintaa ja kannattavuutta. Liiketoimintasuunnitelma on tarpeellinen sekä yrittäjälle itselleen että myös virallisena dokumenttina esimerkiksi asiantuntijan neuvonnassa tai muissa palveluissa. Tervetuloa mukaan sekä lukemaan että jakamaan omia kokemuksianne yritysmaailmasta!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Luotettava laskutuspalvelu kevytyrittäjälle hoitaa yrittäjän byrokratian
27 January 2023

Monet ovat kiinnostuneet yrittämisestä, mutta yrit

SaaS ratkaisut soveltuvat yritysten päivittäisiin tarpeisiin
8 December 2022

SaaS ohjelmistopalvelu on palvelu, joka toimitetaa

Kevytyrittäjyys on toimiva väylä yrittäjyyteen
12 September 2022

Usein ajatellaan, että yrittäjäksi ryhtyminen olis

Laskutuspalvelu hoitaa kevytyrittäjän paperityöt
7 January 2022

Monia houkuttaa yrittäjäksi ryhtyminen, mutta sama

Siivousalan toiminnanohjausjärjestelmä tehostaa yrityksen tiedonkulkua
14 July 2021

Monessa yrityksessä on tärkeää, että prosessien ha

tag

Luotettava laskutuspalvelu kevytyrittäjälle hoitaa yrittäjän byrokratian

Monet ovat kiinnostuneet yrittämisestä, mutta yrittäjäksi ryhtyminen on myös iso päätös, johon saattaa sisältyä taloudellisia riskejä. Yksi tapa oman yritysidean testaamiseen vähäisellä riskillä on kevytyrittäminen. Kevytyrittäjä ei oikeastaan perusta omaa yritystä, vaan työskentelee yrittäjämäisesti laskutuspalvelun kautta. Jos kevytyrittäjyys kiinnostaa ja on ajankohtainen aihe juuri tällä hetkellä, kannattaa lukea tämänkertaisesta kirjoituksesta lisää laskutuspalvelusta ja kevytyrittäjyydestä.

Miten valitsen oikean laskutuspalvelun?

Luotettava laskutuspalvelu on kevytyrittäjälle tärkeä, mutta onko edullinen laskutuspalvelu luotettava ja mitä hintaerot palveluissa tarkoittaa? Kaikki laskutuspalvelut tarjoavat samat peruspalvelut, kuten kevytyrittäjän asiakkaiden laskuttamisen ja verojen vähentämisen. Laskutuspalvelua valitessa, kannattaa vertailla sekä palvelun hintaa, mutta myös sitä, mitä palvelu sisältää.

Mitä laskutuspalveluiden palveluihin kuuluu?

Yleensä laskutuspalvelut perivät palvelumaksun, joka on 2 – 5 prosenttia jokaisen veloitetun laskun loppusummasta. Tämän lisäksi osalla palveluista on alennuksia, kun laskun loppusumma ylittää jonkin tietyn arvon, esimerkiksi 60 000. Osalla laskutuspalveluista voi myös olla kiinteä maksu, joka on esimerkiksi 5 – 10 euroa, laskun loppusummasta riippuen. Kannattaa vertailla laskutuspalveluita tarkasti, sillä osalla hintaan kuuluu vakuutus tai vakuutukset, kuten esimerkiksi vastuuvakuutus, tapaturmavakuutus tai oikeusturvavakuutus. Toisilla laskutuspalveluilla hintaan kuuluu myös ulkomaan laskutus ja toisilla ei. Kannattaa siis tarkistaa, minkälaisia palveluita laskutuspalveluun kuuluu, veloitetaanko joistain palveluista lisämaksuja ja vastaavatko tarjotut palvelut omia tarpeita.

Onko kevytyrittäjä yrittäjä vai työsuhteessa?

Kevytyrittäjyyttä ei tunneta lainsäädännössä, mutta esimerkiksi silloin, kun maksaa YEL-maksuja, voi olla, että esimerkiksi TE-keskuksessa kevytyrittäjä lasketaan yrittäjäksi eikä palkansaajaksi. Kevytyrittäjällä ei tarvitse olla omaa Y-tunnusta ja hän laskuttaa tekemänsä työn laskutuspalvelun kautta, joten usein katsotaan myös, että kevytyrittäjä on työsuhteessa laskutuspalveluun. Riippuen siitä, millä alalla kevytyrittäjä toimii, Y-tunnuksen hankkiminen voi kuitenkin olla järkevää, mutta silloin kevytyrittäjä on oikeastaan toiminimiyrittäjä. Luotettava laskutuspalvelu on kevytyrittäjälle erittäin tärkeä yhteistyökumppani, joten juuri itselle sopivan palvelun valintaan kannattaa käyttää riittävästi aikaa. Kevytyrittäjyys voi toimia helppona ja joustavana tapana kokeilla yrittäjyyttä tai toimia sivutoimisena yrittäjänä. Kevytyrittäjyys voi olla riskitön tapa aloittaa yrittäminen. Kaikille aloille kevytyrittäjyys ei kuitenkaan sovi, esimerkiksi luvanvaraisten ammattien harjoittamiseen tai laajempaan tuotteiden myyntiin. Finjob Oy tarjoaa laskutuspalvelut kevytyrittäjälle.