Blogi liiketoiminnasta ja yrittäjyydestäBlogi liiketoiminnasta ja yrittäjyydestä


minusta

Blogi liiketoiminnasta ja yrittäjyydestä

Oletko kiinnostunut yrityksen perustamisesta tai liiketoiminnasta ylipäätänsä? Olet löytänyt oikeaan paikkaan, sillä tässä blogissa kirjoitamme ja keskustelemme liiketoimintaan liittyvistä asioista. Liiketoiminta on lyhyesti kuvattuna ansiotarkoituksessa suoritettavaa taloudellista toimintaa. Liiketoiminnan tarkoitus on luoda joko pääomaa tai voittoa tai vain toimintansa ylläpitäminen. Voittoa tavoittelematonta liiketoimintaa on taas julkishallinnon alaiset laitokset sekä jotkut yleishyödylliset laitokset. Miten siis aloittaa yritystoiminta ja mitä olisi hyvä tietää, ennen yrityksen perustamista. Ensin täytyy tietenkin olla tuote tai palvelu, jota haluaa myydä ja tilat ja toimintaan tarvittavat laitteet ja osaaminen. Liiketoimintasuunnitelman laatiminen, jossa kuvataan perustettavan yrityksen harjoittamaa liiketoimintaa ja kannattavuutta. Liiketoimintasuunnitelma on tarpeellinen sekä yrittäjälle itselleen että myös virallisena dokumenttina esimerkiksi asiantuntijan neuvonnassa tai muissa palveluissa. Tervetuloa mukaan sekä lukemaan että jakamaan omia kokemuksianne yritysmaailmasta!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Luotettava laskutuspalvelu kevytyrittäjälle hoitaa yrittäjän byrokratian
27 January 2023

Monet ovat kiinnostuneet yrittämisestä, mutta yrit

SaaS ratkaisut soveltuvat yritysten päivittäisiin tarpeisiin
8 December 2022

SaaS ohjelmistopalvelu on palvelu, joka toimitetaa

Kevytyrittäjyys on toimiva väylä yrittäjyyteen
12 September 2022

Usein ajatellaan, että yrittäjäksi ryhtyminen olis

Laskutuspalvelu hoitaa kevytyrittäjän paperityöt
7 January 2022

Monia houkuttaa yrittäjäksi ryhtyminen, mutta sama

Siivousalan toiminnanohjausjärjestelmä tehostaa yrityksen tiedonkulkua
14 July 2021

Monessa yrityksessä on tärkeää, että prosessien ha

tag

SaaS ratkaisut soveltuvat yritysten päivittäisiin tarpeisiin

SaaS ohjelmistopalvelu on palvelu, joka toimitetaan internetin kautta. SaaS-palvelua voidaan kutsua myös pilvipalveluksi tai verkkopohjaiseksi ohjelmistoksi. SaaS on lyhenne englanninkielen sanoista "software as service", joka vapaasti suomennettuna tarkoittaa ohjelmistoa palveluna. Ohjelmiston asentamisen ja ylläpidon sijaan SaaS sovellusta voi käyttää vain verkkoselaimen kautta, jolloin yritysten ei tarvitse asentaa, ylläpitää ja hallita ohjelmistoja ja laitteistoja. Ohjelmiston tietoja voidaan siis käyttää mistä tahansa laitteesta, jossa on internetyhteys ja verkkoselain. SaaS-palvelu voidaan toimittaa asiakkaalle verkkoselaimen lisäksi sovelluksena tai niiden yhdistelmänä.

SaaS-palvelujen pääperiaate on, että ne toimivat palveluntarjoajan palvelimella. Tämä tarkoittaa, että palveluntarjoaja käyttää ja ylläpitää sovelluspalvelinta, tietokantoja ja sovelluskoodia. Se hallinnoi myös sovelluksen käyttöä, turvallisuutta, saatavuutta ja suorituskykyä. SaaS-palvelussa vuokraat ohjelmiston ja maksat sen käytöstä, mutta et omista sitä. Sinulla on siis oikeus käyttää itse palvelua ja hallita siinä olevia yritystietoja. SaaS ratkaisut ovat tietoturvallinen ratkaisu yritysten tarpeisiin. 

Milloin SaaS ratkaisut ovat ajankohtaisia yrityksille?

Olemme keränneet neljä syytä miksi organisaatiot kokevat että SaaS ohjelmistopalvelu on käytännöllisempi kuin oman järjestelmän ylläpito.

1. Organisaatiossa tehdään uusi liiketoiminnallinen linjaus, joka edellyttää SaaS ratkaisuihin siirtymisen. Kaikki pääsevät käsiksi pilvipalveluihin omalta tietokoneeltaan.

2. SaaS palvelut tulevat tarpeeseen myös silloin kun organisaation haluaa hallita kustannuksiaan. SaaS ratkaisut ovat yleensä edullisempia kuin suuren datamäärän varastointi omalla palvelimella.

3. Kun halutaan parantaa järjestelmän käyttäjäkokemusta sekä tietoturvaa. Ulkoistetuissa pilvipalveluissa tietoturvallisuudesta pidetään huolta.

4. Silloin kun järjestelmiä halutaan laajentaa, kovinkaan usein yritysten omat palvelinjärjestelmät eivät ole tarpeeksi tehokkaita.

Mihin tarkoituksiin yritykset käyttävät SaaS-palveluja?

SaaS-palveluja voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin yrityksen tarpeista riippuen. Monet yritysten käyttämät ohjelmistot tarjotaan SaaS-palveluina. Tällaisia ohjelmistoja ovat esimerkiksi sähköpostipalvelut, työaikapalvelut, toiminnanohjausjärjestelmät, budjetointiohjelmistot, laskutus- ja palkanlaskentapalvelut. Pilvipalvelujen käyttö vähentää merkittävästi manuaalista työtä ja vapauttaa johdon aikaa tärkeämpiin tehtäviin sekä helpottaa lakisääteisten toimintojen, kuten kulunvalvonnan, seurantaa ja raportointia. Liiketoiminnan kannalta tärkeimmät toiminnot voidaan ostaa SaaS-palveluntarjoajilta, jolloin jää enemmän aikaa itse liiketoimintaan. Esimerkiksi rakennus- tai kiinteistöalan yritykset käyttävät pilvipalveluja toimintojensa ohjaukseen kulunvalvontaan sekä työajanseurantaan. Loppukäyttäjän eli työntekijän, kannalta muutos ei näy millään tavalla perustasolla. Loppukäyttäjän kannalta SaaS-ympäristö helpottaa päivittäisiä työtehtäviä ja vapauttaa työaikaa muihin tehtäviin. Skillwell Oy tarjoaa ohjelmisto- ja pilviratkaisut yrityksellesi.