Blogi liiketoiminnasta ja yrittäjyydestäBlogi liiketoiminnasta ja yrittäjyydestä


minusta

Blogi liiketoiminnasta ja yrittäjyydestä

Oletko kiinnostunut yrityksen perustamisesta tai liiketoiminnasta ylipäätänsä? Olet löytänyt oikeaan paikkaan, sillä tässä blogissa kirjoitamme ja keskustelemme liiketoimintaan liittyvistä asioista. Liiketoiminta on lyhyesti kuvattuna ansiotarkoituksessa suoritettavaa taloudellista toimintaa. Liiketoiminnan tarkoitus on luoda joko pääomaa tai voittoa tai vain toimintansa ylläpitäminen. Voittoa tavoittelematonta liiketoimintaa on taas julkishallinnon alaiset laitokset sekä jotkut yleishyödylliset laitokset. Miten siis aloittaa yritystoiminta ja mitä olisi hyvä tietää, ennen yrityksen perustamista. Ensin täytyy tietenkin olla tuote tai palvelu, jota haluaa myydä ja tilat ja toimintaan tarvittavat laitteet ja osaaminen. Liiketoimintasuunnitelman laatiminen, jossa kuvataan perustettavan yrityksen harjoittamaa liiketoimintaa ja kannattavuutta. Liiketoimintasuunnitelma on tarpeellinen sekä yrittäjälle itselleen että myös virallisena dokumenttina esimerkiksi asiantuntijan neuvonnassa tai muissa palveluissa. Tervetuloa mukaan sekä lukemaan että jakamaan omia kokemuksianne yritysmaailmasta!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Laskutuspalvelu hoitaa kevytyrittäjän paperityöt
7 January 2022

Monia houkuttaa yrittäjäksi ryhtyminen, mutta sama

Siivousalan toiminnanohjausjärjestelmä tehostaa yrityksen tiedonkulkua
14 July 2021

Monessa yrityksessä on tärkeää, että prosessien ha

Kevytyrittäjä keskittyy omaan osaamisensa ja laskutuspalvelu hoitaa byrokratian
25 May 2021

Onko mielessäsi jo pitkään hautunut liikeidea, jon

Varastohotelli vai perinteinen varastotila?
10 October 2019

Varastotarpeita voi olla monia. Joskus remontin ti

Kuolinpesän tyhjennys
7 October 2019

Kuolinpesän tyhjennys on ikävä asia, joka tulee hy

tag

Varastohotelli vai perinteinen varastotila?

Varastotarpeita voi olla monia. Joskus remontin tieltä pitää saada hetkeksi kaikki huonekalut ja muu irtaimisto säilöön, tai muusta väliaikaisasumisesta johtuen osa tavaroista pitää saada säilöön. Toisinaan varastotilaa tarvitaan jatkuvasti lisävarastotilana kun omassa asunnossa ei ole tarpeeksi säilytystilaa tai varastotila on liian pieni. Varaston valinta riippuu myös pitkälti siitä mitä varastoidaan, pitääkö tilan olla lämmin, kuiva vai riittääkö vain että tilaa on paljon. Joskus varastoinnin tarve saattaa olla vain päivä tai muutama viikko, jolloin tavoitettavuus ja helppous on tärkeää. Seuraavassa käydään läpi missä tilanteissa eri varastotyyppien käyttö on paikallaan. Jos varastotila on ajankohtainen asia, kannattaa tutustua paikallisiin palveluntarjoajiin kuten Warasto Finland Oy:n Vantaalla. 

 

Varastohotelli

Varastohotelli voidaan pitää hotellina siinä mielessä, että varastotilat on tehty tilatehokkaasti vieriviereen sekä ne on siistejä, lämmitettyjä ja hyvin valaistuja tiloja. Isoin syy varastohotellien käyttöön varmasti onkin se, että ne on lämmitettyjä, joten kylmästä tai kosteudesta ei tarvitse huolehtia. Jotkut tavarat saattavat olla sellaisia, jotka eivät kestä kosteutta, esimerkiksi paperit, kirjat, arvotaulut kannattaa säilyttää lämpimässä.

Varastohotellit ovat yleensä erittäin hyvin valvottuja. Sisäänkäynnissä ja joka käytävässä on valvontakamerat, joten siellä on myös turvallista säilyttää tavaraa. Usein myös avaimet on korvattu ovikoodeilla ja niissä on hälyytysjärjestelmät, mikä tekee niistä vielä vaikeamman murtautua.

Hyvin usein varastohotelleja löytyy keskustasta ja aika usein niitä rakennetaan vanhoihin toimistotiloihin. Tällöin se palvelee hyvin niitä, joilla ei ole autoa käytettävissä. Tavarat saa tuotua ja vietyä tarpeen tullen julkisia käyttäen. Jos tavaraa pitää tuoda vain lyhyeksi aikaa säilytykseen, on se kätevämpää tehdä lähellä sijaitsevaan varastohotelliin kuin johonkin syrjäisemmässä sijaitsevaan varastotilaan.

 

Muut varastotilat

Perinteikkäämmät varastotilat ovat hallimaisempia ratkaisuja tai ulkotiloissa olevia varastotiloja. Yleisempää näissä on, että ne ovat kylmiä, mutta toisaalta taas mahdollisempaa vuokrata isompia tiloja ja autolla varastolle pääsy on helpompaa, varsinkin ulkovarastoissa, mutta usein myös isojen hallien sisään tehdyissä varastoissa.

Hallimainen varastotila, jonne autolla pääsee varaston viereen, on melkein ainut hyvä vaihtoehto jos pitää isompaa kodin irtaimistoa tuoda säilytykseen. Kausiharrastetarvikkeet on myös kätevämpi laittaa autolla helposti päästävään ulkovarastotilaan, kun ne joudutaan pakkaamaan jokatapauksessa autoon kun kausi alkaa, kuten kalastustarvikkeet, hiihto-ja laskettelutarvikkeet tai veneilyvälineistö.