Blogi liiketoiminnasta ja yrittäjyydestäBlogi liiketoiminnasta ja yrittäjyydestä


minusta

Blogi liiketoiminnasta ja yrittäjyydestä

Oletko kiinnostunut yrityksen perustamisesta tai liiketoiminnasta ylipäätänsä? Olet löytänyt oikeaan paikkaan, sillä tässä blogissa kirjoitamme ja keskustelemme liiketoimintaan liittyvistä asioista. Liiketoiminta on lyhyesti kuvattuna ansiotarkoituksessa suoritettavaa taloudellista toimintaa. Liiketoiminnan tarkoitus on luoda joko pääomaa tai voittoa tai vain toimintansa ylläpitäminen. Voittoa tavoittelematonta liiketoimintaa on taas julkishallinnon alaiset laitokset sekä jotkut yleishyödylliset laitokset. Miten siis aloittaa yritystoiminta ja mitä olisi hyvä tietää, ennen yrityksen perustamista. Ensin täytyy tietenkin olla tuote tai palvelu, jota haluaa myydä ja tilat ja toimintaan tarvittavat laitteet ja osaaminen. Liiketoimintasuunnitelman laatiminen, jossa kuvataan perustettavan yrityksen harjoittamaa liiketoimintaa ja kannattavuutta. Liiketoimintasuunnitelma on tarpeellinen sekä yrittäjälle itselleen että myös virallisena dokumenttina esimerkiksi asiantuntijan neuvonnassa tai muissa palveluissa. Tervetuloa mukaan sekä lukemaan että jakamaan omia kokemuksianne yritysmaailmasta!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Laskutuspalvelu hoitaa kevytyrittäjän paperityöt
7 January 2022

Monia houkuttaa yrittäjäksi ryhtyminen, mutta sama

Siivousalan toiminnanohjausjärjestelmä tehostaa yrityksen tiedonkulkua
14 July 2021

Monessa yrityksessä on tärkeää, että prosessien ha

Kevytyrittäjä keskittyy omaan osaamisensa ja laskutuspalvelu hoitaa byrokratian
25 May 2021

Onko mielessäsi jo pitkään hautunut liikeidea, jon

Varastohotelli vai perinteinen varastotila?
10 October 2019

Varastotarpeita voi olla monia. Joskus remontin ti

Kuolinpesän tyhjennys
7 October 2019

Kuolinpesän tyhjennys on ikävä asia, joka tulee hy

tag

Kuolinpesän tyhjennys

Kuolinpesän tyhjennys on ikävä asia, joka tulee hyvin monelle vastaan jossain kohtaa elämässä. Joko vanhemman, isovanhemman tai muun läheisen sukulaisen poismennessä. Joskus tavaraa voi olla paljonkin, varsinkin jos henkilö on pitkään asunut samassa kodissa ja tavaraa sekä omaisuutta on päässyt kertymään. Aika usein myös omaisuutta on jaettu jo ennen poismenoa, jolloin kuolipesän tyhjennys helpottuu. Tässä kirjoituksessa käydään läpi, mitä kannattaa ottaa huomioon, jotta kuolinpesän tyhjennys saadaan vietyä mahdollisimman huoletta läpi.

Alkuun kannattaa paikalle kutsua kaikki perijät ja jakaa tehtävät heidän kesken. Yhdelle henkilölle prosessi voi jo henkisestikin turhan raskas. Se voi olla samalla myös mukava tilaisuus kookontua yhteen ja muistella poismennyttä henkilöä. Kuten kaikessa organisoinnissa, kannattaa tehtävät jakaa ja olla järjestelmällinen jo alusta lähtien. Kuka huolehtii jätteisiin menevät tavarat, kuka kierrätykseen menevät ja kuka arvotavarat.

Kuolinpesästä löytyy usein myös paljon asiakirjoja, jotka ovat tarpeellisia, eikä niitä voi heittää suorilta käsin roskiin. Tähän kannattaa siis paneutua, jotta kaikki tärkeä tulee otettua talteen ja toisaalta kaikki turha heitettyä pois.

Niin kuin aiemmin sanottu, jotkut tavarat kannattaa laittaa vain kierrätykseen ja arvokkaimpien tavaroiden kohdalla harkita myymistä. Poislukien tietysti tunnearvolliset tavarat, jotka kannattaa jakaa läheisten kesken. Kierrätyspaikkoja löytyy Suomesta useita, tunnetuimpina ehkä UFF, Pelastusarmeija ja Fida. Arvotavaroiden arvon selvitykseen kannattaa käyttää hieman aikaa ennen kuin alkaa myymään ja myös miettiä, mikä olisi oikea väylä näiden myymiseen. Arvotavaroille on omat väylänsä. Käyttötavarat saa yleensä hyvin myytyä netin kautta kun taas erikoisarvotavaroihin, kuten antiikkiin, arvotauluihin tai mitaleihin, kannattaa ottaa erikoisliike avuksi.

Monesti myös tavaroiden ilmaiseksi poisantaminen, vaikka nettikirpparisivustolla noutoa vastaan voi olla hyvä ratkaisu esimerkiksi ei-arvokkaiden isojen huonekalujen kohdalla. Näin välttyy itse työläältä poiskuljetukselta.

Niin kuin alussa sanottu, tämä saattaa olla niitä elämän vaikeimpia tilanteita, joita ei välttämättä itse jaksa lähteä tekemään suruaikana. Voit ottaa avuksi myös ammattilaisen, joka auttaa tekemään kuolinpesän tyhjennyksen joko osittain tai kokonaan.  He osaavat tehdä työn järjestelmällisesti ja paljon nopeammassa ajassa kuin mitä itse tekisi.